11 diciembre 2016

DECIDIR APUNTAR-TE A UNA CURSA LA NIT ABANS…


Per avui diumenge hi havia prevista “la Patanada”, així que vaig reservar-ho al calendari i no em vaig inscriure a cap cursa. 
Però dissabte al vespre em van dir que “... pots arribar a quarts de dotze si vols”; així que vaig pensar que encara podia provar d’inscriure’m a “La Sansi de Viladecans” (5 km).
I això és el que he fet avui pel matí: llevar-me (com deia en Guardiola) ben d’hora i arribar-me fins a Viladecans a provar-ho. I si no, al menys, veuria a companys i més companys que sabia que la corrien. Hi ha hagut sort, gràcies com sempre a Bea: dorsal 667... i a córrer.

És una cursa força ràpida... només entorpida avui pel vent que ens ha fet durant gaire bé els primers 2 kilòmetres. 
I en poques ocasions tens l’oportunitat de córrer una bona estona al costat d’un “primer espada” com és en Martín Fiz (que, al cap d’uns minuts, s’ha anat allunyant, allunyant... i això que ell estava “escalfant” a la prova dels 5 km, perquè després corria la cursa de 10 km (cursa en la que ha acabat tercer).

Durant la cursa, dues accions curioses:

1- El moment en que he avançat a Maria José Cote cap el km 4,200. Però ella, tot pundonor, no ha parat fins a tornar a posar-se al meu costat, a falta d’uns 150 metres, i acabant entrant a meta uns 15 metres abans que jo ("...éste no llega a meta antes que yo, como me llamo Marijose" s'haurà dit). Es broma...

2- Abans d'això, en el tram del km 3 al 4,200 +/-, m’he posat a l’alçada de Verònica Melero (a qui no coneixia) i hem anat junts, colze amb colze, fins arribar al darrers 800 metres, en que ella s'ha quedat un pel enrere (acabant finalment en 23:33 i en 386ª posició, és a dir, a només 6 segons, i a 6 llocs, per darrer meu). Crec que a tots dos, que repeteixo, no ens coneixíem, ens ha anat bé el anar una bona estona de costat, gaire bé amb al mateix ritme de cadència i fins i tot de respiració... gràcies Verònica.

Aquí, els últims metres de tots tres arrivant en un pañuelo”. 


Finalment, jo he aturat avui el crono d'aquesta inesperada cursa (..i ja en van dues de seguides, d'improvisades sobre la marxa, després de la de Sant Andreu) en:

                                        23:27

...que són 41 segons més que fa cinc dies a Sant Andreu (clar què, aquell dia, els 22:46 van ser MMP). Possiblement, tan sols possiblement, sense el vent que ens ha fet, hagués pogut “esgarrapar” uns 10-12 segons i la marca d’avui hagués quedat més “lluïda”.

Destacar els podis -en les seves respectives categories- dels companys: 
Sònia Gallego, Esteve Vila, Rosa GarridoLaura Teruzzi, Linda Arnot i, per descomptat, el de  Hasna Bahom (tercera a la General, primera a la seva categoria i Campiona de Catalunya). I la MMP d’en Pierluigi Bersani
Espero no deixar-me a ningú.

I només creuar meta, cap el guarda-roba, per anar després fins el parquing, agafar la moto... i cap a “la Patanada”: impagable la cara de l’amic David quan se’n ha adonat de que “tot allò” era per ell, per celebrar el seu proper 40 aniversari envoltat per un munt d’amics que l’estimen i que l’aprecien de veritat. És, sens dubte, “el gendre que tota sogre voldria”, el “gendre de Catalunya” si existís la categoria, com ja passa amb els títols "d’hereu i pubilla". 
Per molts anys, David !!


En altres conrades, a la Mitja Marató de Vilanova, el company Tribanda Isra Pérez ha fet uns molt bons 1:27:55; la incombustible Delia Ramos ha pujat al primer graó del podi de la seva categoria , i la Vanessa Bordas ha fet MMP, millorant-la en gaire bé 5 minuts.